С О О П Ш Т Е Н И Е

Лондон, 11 јануари 2010

Почитувани,

 

Од денес 11.01.2010, Министерот за информатичко општество, г-дин Иво Ивановски е во дводневна посета на Лондон, Велика Британија. Цел на работната посета е одржувањето на ‘Светскиот форум за учење и технологија’’.


Ова претставува еден од најзначајните и најпосетуваните светски настани поврзан со образовните технологии.
Форумот денеска свечено беше отворен од стана на премиерот на Велика Британија,  Гордон Браун.