С О О П Ш Т Е Н И Е

Скопје, 18 февруари 2010

Почитувани,

 

На 19.02.2010 (петок) во 12:00 часот, министерот за информатичко општество, м-р Иво Ивановски  ќе присуствува на обуките за наставниците во основното образование за подобрување на ИКТ во наставата.
Се работи за обуки за ученичките тимови за техничка поддршка, кои се однесуваат на техничко одржување на тенките клиенти и Intel Classmate PC-ата и Едубунту оперативниот систем.

 

На настанот ќе присуствува и Александар Вудс, директор на канцеларијата за образование во УСАИД.

Обуките се одржуваат во хотел “Балзак” во населба Аеродром.

 

Покануваме ваши екипи да го проследат настанот.