С О О П Ш Т Е Н И Е

Скопје, 19 мај 2010

Почитувани,

 

Министерот за информатичко општество м–р Иво Ивановски утре, (20.05.2010 година) во 12.30 часот ќе биде во посета на FX3X, успешна македонска компанија која се занимава со извоз на софтвер. Оваа фирма е формирана во 1997, а во 1999 за првпат ја произведе првата 3Д анимирана серија.

 

Предвидена е изјава за медиумите.

Покануваме ваши екипи да го проследат настанот.