С О О П Ш Т Е Н И Е

Скопје, 23 април 2010

Почитувани,

 

На 24.04.2010 (сабота) со почеток во 11:00, министерот за информатичко општество, г-дин Иво Ивановски заедно со градоначалникот на општина Прилеп, Маријан Ристески,  ќе го промовира бесплатниот интернет во студенскиот дом “Орде Чопела” во Прилеп.

 

Со овој проект е поставeна комуникациска инфраструктура до секоја соба во студентските домови и  со тоа се овозможи бесплатен интернет пристап за сите студенти сместени во  студентските домови.


Проектот се работи во соработка со АД Македонски Телеком

 

Предвидена е изјава за медиумите.

Покануваме ваши екипи да го проследат настанот.