Најава за ИКТ конференција

Скопје, 07 јуни 2010

Почитувани,

 

Ве известуваме дека свеченото отворање на првата “Лидерска конференција за ИКТ во образованието 2010” ќе се случи утре 08.06.2010 година, со почеток во 09:30 часот, во хотел Инекс Горица, Охрид.


На свеченото отворање свое обраќање и презентација на тема „ИКТ во образованието” ќе имаат министерот за информатичко општество м–р Иво Ивановски и министерот за образование и наука Никола Тодоров, како и потпретседателот на ИНТЕЛ г–дин Џон Дејвис кој ќе презентира за трансформацијата на образовниот систем.


Во 10:50 часот е предвидена изјава за медиумите.
Покануваме Ваши екипи да го проследат овој настан.