Најава за потпишување на меморандум

Скопје, 15 септември 2010

 

На 16.09 (четврток) со почеток во 13:00 часот министерот за информатичко општество, м–р Иво Ивановски ќе потпише Меморандум за соработка со ректорите на петте државни универзитетите од Република Македонија: “Св. Кирил и Методи”- Скопје  “Св. Климент Охридски”- Битола,   “Гоце Делчев” – Штип,  “Св Апостол Павле” –Охрид и  “Државниот Универзитет” – Тетово.

 

Потпишувањето на меморандумите ќе биди во просториите на  Министерството за информатичко општество.

 

После потпишувањето предвидена е изјава за медиумите.

Покануваме ваши екипи да го проследат настанот.