Средба на министерот Иво Ивановски со Кевин Митник, најпознатиот (поранешен) светски хакер

Скопје, 13 декември 2010

Денес,  13 декември, министерот за информатичко општество м–р Иво Ивановски се сретна со Кевин Митник, најпознатиот (поранешен) светски хакер кој за првпат е во Македонија.

На средбата беше разговарано за компјутерската безбедност и трендовите за нејзино зајакнување во светски рамки.

 

Г. Кевин Митник на 15-16.12.2010г. ќе одржи предавања за двете негови најпродавани книги: „Уметност на измама“ и „Уметност на пробивање“.