Конститутивна седница на Управниот Одбор на МАРНет

Скопје, 18 јануари 2011

На 17.01.2011 во 14:00 часот во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација беше одржана конститутивната седница на Управниот Одбор на МАРНет.

 

На состанокот беа верификувани мандатите на членовите на  Управниот Одбор  на МАРНет.

Членови на Управниот Одбор  на МАРНет се :

  • Маргита Кон Поповска
  • Ивица Дојчиновски
  • Арбер Челику
  • Горан Боневски
  • Пеце Митревски
  • Владо Гичев

 

За претседател на Управниот Одбор  на МАРНет едногласно беше избрана проф. д-р Маргита Кон Поповска.

 

Со ова започнаа активностите за подготовка на новиот правилник за управување со врвниот македонски домен .мк и други акти неопходни за функционирањето на МАРНет. Во текот на месец февруари оваа година правилникот ќе стапи во сила со што ќе се овозможи непречено регистрирање на нови домени.