Министерот Ивановски во официјална посета на Финска

Скопје, 04 мај 2012

 

Министерот за информатичко општество и администрација, м-р Иво Ивановски, во рамки на неговата службена посета на скандинавските земји, денес 4 мај 2012 година е во официјална посета на Хелсинки, Финска.

 

Предвидено е министерот Ивановски да оствари средба со финскиот министер за јавна администрација, г-ѓа Хена Вирканен (Ms. Henna Virkkunen, Minister for Public Administration and Local Governement)