Арсовска Томовска на Првиот Smart Boot Camp For Medical Technology Services

Скопје, 29 мај 2014

Заменик министерот за информатичко општество и администрација, Марта Арсовска Томовска, на 29 мај 2014 година, четврток, во 15.00 часот, ќе учествува на завршните презентации на Првиот Smart Boot Camp For Medical Technology Services, каде што студенти од економски, медицински и технички области ќе осмислуваат и презентираат софтверски решенија на предизвици или проблеми од областа на здравството.

Исто така, Арсовска Томовска ќе биде дел од жири комисијата која ќе ги оценува тимовите на овој тридневен бесплатен едукативен настан во организација на првиот акцелератор во Република Македонија.

Настанот ќе се одржи во просториите на New Man’s Business Accelerator.

 

Односи со јавноста при

Министерството за информатичко општество и администрација