Најава : Официјализирање на националниот кириличен домен (.мкд)

Скопје, 13 јануари 2015 година

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура, Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска, на 14 јануари 2015 година, среда, во 11.30 часот, ќе го промовираат воспоставувањето на националниот кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Настанот ќе се одржи во Порта Македонија во Скопје.

 

Односи со јавноста при

Министерството за информатичко општество и администрација