Нема да дозволиме административците да трпат политички притисоци

Скопје, 05 октомври 2016

Интервју на Министерот за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска, за „Вечер“.

http://vecer.mk/makedonija/nema-da-dozvolime-administrativcite-da-trpat-politichki-pritisoci

 

Марта Арсовска-Томовска: Саморегулацијата е патот кон професионалноста

Скопје, 29 март 2016 година

Саморегулацијата е основниот и вистински процес за постигнување на професионалност во новинарската сфера. Министерката за информатичко општество и администрација, Марта Арсовска-Томовска во интервју за Прес 24, вели дека не постојат „брзи, евтини и лесни“ решенија за спроведување на реформите и дека професионалноста не секогаш зависи од законските решенија.

Интервју на Министерот за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска, за ,,Вест".

Скопје, 14 декември, 2015

МАКЕДОНИЈА Е ЛИДЕР ВО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ ВО РЕГИОНОТ!

Скопје, 02 февруари 2012

Интервју на Марта Арсовска Томовска, заменик министер за информатичко општество и администрација, за „Капитал“

Колку Македонија е „е-Македонија“?

Скопје, 29 ноември 2011

Интервју на Министерот м-р Иво Ивановски за „Кајгана“

Текст: Гоце Постоловски

Интероперабилност за ефикасно работење на администрацијата
Скопје, 05 јуни 2009

Интервју на Заменик министерот за информатичко општество Д-р Мирјана Секуловска за "Форум " "Интероперабилност за ефикасно работење на администрацијата "

We are very focused on developing highly-skilled young students

Интервју на Министерот м-р Иво Ивановски за "British Publishers"
"WE ARE VERY FOCUSED ON DEVELOPING HIGHLY-SKILLED YOUNG STUDENTS "

Цела верзија во .pdf формат

За силна економија, потребна е образована нација!

Скопје, 08 Октомври, 2008

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Теа модерна"
"ЗА СИЛНА ЕКОНОМИЈА, ПОТРЕБНА Е ОБРАЗОВАНА НАЦИЈА!"

Цела верзија во .pdf формат

До крајот на август сите 93 средни училишта ќе бидат комплетно компјутеризирани

Скопје, 10 Мај 2008

Интервју на Министерот М-р Иво Ивановски за "Курир"
"ДО КРАЈОТ НА АВГУСТ СИТЕ 93 СРЕДНИ УЧИЛИШТА ЌЕ БИДАТ КОМПЛЕТНО КОМПЈУТЕРИЗИРАНИ"

Прочитајте тука

Пазар на информатичко-комуникациски технологии

Скопје, 27 Март, 2008

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Капитал"
"ВЛАДАТА ЌЕ ФИНАНСИРА ПРЕТПРИЕМАЧКИ Е-БИЗНИСИ"

Цела верзија во .pdf формат

Македонија ќе стане светска обложувалница

Скопје, 25 Февруари, 2008

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Време"
"МАКЕДОНИЈА ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКА ОБЛОЖУВАЛНИЦА"

Цела верзија во .pdf формат

Следната година купувањето преку интернет ќе ни биде секојдневие

Скопје, 08 јуни, 2007

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Форум Плус":
"СЛЕДНАТА ГОДИНА КУПУВАЊЕТО ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ ЌЕ НИ БИДЕ СЕКОЈДНЕВИЕ"

Цела верзија во .pdf формат

За невработените информатичари ќе има работа во владата

Скопје, 12 Февруари, 2007

Интервју на Министерот Иво Ивановски за "Време"
"ЗА НЕВРАБОТЕНИ ИНФОРМАТИЧАРИ ЌЕ ИМА РАБОТА ВО ВЛАДАТА"

Цела верзија во .pdf формат

Syndicate content